Meistä

ICAHD Finland on ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on Israelin miehityksen ja apartheidin lopettaminen tavalla, joka noudattaa kansainvälistä oikeutta ja takaa kaikkien Israelin/Palestiinan alueella asuvien oikeudet. ICAHD Finland on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

ICAHD on lyhenne sanoista Israeli Committee Against House Demolitions, israelilainen komitea talojen tuhoamista vastaan. ICAHD Finland on perustettu vuonna 2009 israelilaisen ICAHDin suomalaiseksi haaraksi. ICAHD Finland on itsenäinen järjestö, ja se osallistuu muiden ICAHDin haarojen kanssa ICAHDin yhteisten linjausten tekemiseen.

Tiedotamme Israel/Palestiina -konfliktin nykytilasta ja historiasta, julkaisemme laatimaamme tutkimusta, kirjoitamme artikkeleita ja videoita ja olemme yhteydessä tiedotusvälineisiin ja poliitikkoihin. Tuomme myös israelilaisia, palestiinalaisia ja kansainvälisiä merkkihenkilöitä Suomeen. Osallistumme myös vuosittain miehitysjoukkojen tuhoamien kotien jälleenrakennusleireille miehitetyllä Länsirannalla, ja tapaamme paikallisia toimijoita.

ICAHD Finland on European Coordination Committee for Palestinen (ECCP) jäsen.

Israelin ICAHD on perustettu vuonna 1997. ICAHD oli vuonna 2004 ensimmäinen israelilainen järjestö, joka kannatti palestiinalaisten boikottikutsua. Vuonna 2012 ICAHD oli ensimmäinen israelilainen järjestö, joka otti kantaa yhden valtion ratkaisun puolesta.

ICAHDin perustajajäsen Jeff Halper oli vuonna 2006 ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi yhdessä International Solidarity Movementin perustajajäsenen Ghassan Andonin kanssa. ICAHDilla on ulkomaiset haarat Iso-Britanniassa, Saksassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa.

ICAHD Finland laati ensimmäisen strategiansa alkuvuodesta 2016. Tutustu strategiaamme.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Syksy Räsänen
icahd@icahd.fi

 

Siirry sivun alkuun