Meistä

 

ICAHD Finland on ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on Israelin miehityksen ja apartheidin lopettaminen tavalla, joka noudattaa kansainvälistä oikeutta ja takaa kaikkien Israelin/Palestiinan alueella asuvien oikeudet. ICAHD Finland on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

ICAHD on lyhenne sanoista Israeli Committee Against House Demolitions, israelilainen komitea talojen tuhoamista vastaan. ICAHD Finland on ICAHDin vuonna 2009 perustettu suomalainen haara. ICAHD Finland on itsenäinen järjestö, ja se osallistuu muiden ICAHDin haarojen mukana ICAHDin yhteisten linjausten tekemiseen.

Tiedotamme Israel/Palestiina -konfliktin nykytilasta ja historiasta, julkaisemme laatimaamme tutkimusta, kirjoitamme artikkeleita ja videoita ja olemme yhteydessä tiedotusvälineisiin ja poliitikkoihin. Tuomme myös israelilaisia, palestiinalaisia ja kansainvälisiä merkkihenkilöitä Suomeen. Osallistumme myös vuosittain miehitysjoukkojen tuhoamien kotien jälleenrakennusleireille miehitetyllä Länsirannalla, ja tapaamme paikallisia toimijoita.

ICAHD Finland on European Coordination Committee for Palestinen (ECCP) jäsen. Suomessa teemme yhteistyötä mm. Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen ja Psykologien Sosiaalisen Vastuun kanssa.

Israelin ICAHD on perustettu vuonna 1997. ICAHDin toiminta yhdistää ruohonjuuritason toimintaa, poliittista analyysiä ja päättäjiin vaikuttamista. Esimerkiksi ICAHD järjestää jälleenrakennusleirejä, joilla kansainväliset aktivistit, palestiinalaiset ja israelilaiset yhdessä rakentavat miehitysjoukkojen tuhoamia koteja, julkaisee tilastoja ihmisoikeusrikkomuksista ja analyysejä konfliktin ratkaisumallista sekä vaikuttaa YK:ssa. ICAHD oli vuonna 2004 ensimmäinen israelilainen järjestö, joka kannatti palestiinalaisten boikottikutsua. Vuonna 2012 ICAHD oli ensimmäinen israelilainen järjestö, joka otti kantaa yhden valtion ratkaisun puolesta.

ICAHDin perustajajäsen ja toiminnanjohtaja Jeff Halper oli vuonna 2006 ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi yhdessä International Solidarity Movementin perustajajäsenen Ghassan Andonin kanssa. ICAHD:illa on YK:n Talous- ja sosiaaliasioiden neuvostossa ECOSOC:issa erityinen konsultatiivinen asema. ICAHDilla on haarat Israelin lisäksi Australiassa, Iso-Britanniassa, Norjassa, Saksassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa.

ICAHD Finland laati ensimmäisen strategiansa alkuvuodesta 2016. Tutustu strategiaamme.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Syksy Räsänen
icahd@icahd.fi