Halonen joutui selittämään asekauppavetoomusta Israelissa (HS 13.10.2010)

Kommentti :: ICAHD Finland vastasi Halosen kommenttiin ‘vähäisestä’ asekaupasta. Katso järjestömme lehdistötiedote.

 

 

Presidentti Tarja Halonen (vas.) tapasi Israelin puolustusministerin Ehud Barakin Israelin parlamentissa Jerusalemissa tänään.
Markku Ulander / LEHTIKUVA

 

 

13.10.2010 19:30

STT–HS

Presidentti Tarja Halonen (vas.) tapasi Israelin puolustusministerin Ehud Barakin Israelin parlamentissa Jerusalemissa tänään.

Suomalaisvaikuttajien vetoomus Israelin kanssa käytävän asekaupan lopettamiseksi on herättänyt huomiota presidentti Tarja Halosen Israelin-vierailulla.

Halonen on joutunut vierailulla selvittämään sunnuntain Helsingin Sanomissa julkaistua vetoomusta israelilaispoliitikoille.

“Kyllä he lukevat suomalaisia lehtiä ja tämä avoin kirjekin on ollut pari kertaa keskustelussa”, Halonen sanoi suomalaistoimittajille keskiviikkona tutustuessaan Israelin parlamenttiin Knessetiin.

 

Halonen kertoi selvittäneensä israelilaisille, että Suomen linja on Euroopan unionin ja Pohjoismaiden linja.

Presidentti antoi ymmärtää, että myös Suomi voi joskus katsoa kaupanteossa omaakin etuaan. Se ei hänen mukaansa kuitenkaan tarkoita että ajateltaisiin, että “kauppa kun kauppa”.

 

Halonen ja ulkoministeri Alexander Stubb (kok) torjuivat jo aiemmin väitteet siitä, että Suomen vähäinen asekauppa Israelin kanssa häiritsisi Lähi-idän rauhanneuvotteluja.

Halosen ja Stubbin Lähi-idän kiertue päättyy torstaina vierailuilla palestiinalaisalueille.

Vastaa

Siirry sivun alkuun