Tiedote: Syksy Räsänen aloittaa ICAHD Finlandin puheenjohtajana

Tiedote 18.1.2016

Syksy Räsänen aloittaa ICAHD Finlandin puheenjohtajana

Israel/Palestiina-konfliktiin keskittyvän ihmisoikeusjärjestön ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions) Finlandin uutena puheenjohtajana on aloittanut vuoden 2016 alusta järjestön pitkäaikainen aktiivi Syksy Räsänen. Järjestön perustamisesta lähtien puheenjohtajana toiminut Bruno Jäntti jatkaa varapuheenjohtajana.

Räsänen pyrkii teSyksykemään järjestöstä entistä aktiivisemman ja tehostamaan vaikutustyötä. ICAHD Finlandin strategia päivitetään alkuvuodesta 2016. “Meillä on paljon annettavaa. Olemme osa kansainvälistä ICAHD-järjestöjen verkkoa, joka ulottuu Israelista Australiaan ja Suomesta Yhdysvaltoihin. Tuomme kansainvälistä perspektiiviä ja ruohonjuuritason tietoa Suomeen”, Räsänen toteaa.

“Israelin/Palestiinan tilanne kehittyy koko ajan, ja tilanne miehitetyillä alueilla pahenee päivä päivältä. Viime syksyllä noussut väkivallan aalto ei näytä laantumisen merkkejä. Tärkein velvollisuutemme Suomessa on lopettaa hallituksemme osallisuus miehitykseen, erityisesti Israelin kanssa käytävä irvokas asekauppa.”

Räsänen ja Jäntti kutsuvat samalla kaikki Israelin ja Palestiinan tilanteesta kiinnostuneet osallistumaan järjestön toimintaan. “Olen vuosien varrella pyrkinyt rakentamaan ICAHD Finlandista järjestön, jossa jokainen jäsen pääsee vaikuttamaan siihen, miten järjestö toimii,” sanoo varapuheenjohtaja Bruno Jäntti.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Syksy Räsänen
syksy.rasanen@iki.fi

Liity jäseneksi

Lisätietoa:

Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD) on vuonna 1997 perustettu israelilainen järjestö. Se toimii yhteistyössä palestiinalaisten kanssa Israelin miehityksen ja apartheidin lopettamiseksi tavalla, joka noudattaisi kansainvälistä oikeutta ja takaisi kaikkien Israelin/Palestiinan alueella asuvien oikeudet. ICAHD:illa on YK:n Talous- ja sosiaalineuvosto ECOSOC:issa erikoiskonsultaatiostatus (special consultative status). ICAHD Finland on vuonna 2009 perustettu Suomen haara. ICAHDilla on Israelin ja Suomen lisäksi haarat myös Australiassa, Iso-Britanniassa, Norjassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Siirry sivun alkuun