Tiedote: Rauhanfoorumin järjestäjään käytiin käsiksi

Maanantaina 8.9. Helsingin yliopistolla järjestetyn Rauhanfoorumi-tilaisuuden järjestäjään käytiin käsiksi ja häntä uhkailtiin.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys ja ICAHD Finland järjestivät maanantaina 8.9. Rauhanfoorumi-tilaisuuden Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksessa. Tilaisuudessa puhuivat professori Hannu Juusola, israelilainen toimittaja Amira Hass ja Israelin parlamentin palestiinalainen jäsen Jamal Zahalka. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi ICAHD Finlandin Syksy Räsänen.

Eräät yleisön jäsenet häiritsivät tilaisuutta huutamalla esiintyjien puheenvuorojen päälle. Etenkin takarivissä istuvat neljä nuorta miestä, joista ilmeisesti vain yksi puhui suomea, keskeyttivät Amira Hassin useita kertoja. Puheenjohtaja sanoi toistuvasti, että kommenttien aika on vasta puhujien jälkeen, ja eräs järjestäjistä kävi myös toistuvasti suomeksi, englanniksi ja hepreaksi pyytämässä heitä olemaan hiljaa.

Jonkin ajan kuluttua kolme miehistä nousivat ylös, huusivat Amira Hassille solvauksia ja törkeyksiä englanniksi ja poistuivat. Neljäs, joka puhui suomea, lähti salista hieman myöhemmin. Vahtimestarit myös poistivat salista yhden vanhemman mieshenkilön, joka toistuvasti häiritsi tilaisuutta ja ympärillään istuvia henkilöitä.

Salista poistettu vanhempi mieshenkilö ja suomea puhuva nuorempi mieshenkilö yrittivät hetken kuluttua päästä takaisin saliin, kun ovea avattiin muille. Kun yksi järjestäjistä kertoi heille, että heitä ei päästetä takaisin, nuorempi mieshenkilö kiskaisi oven auki ja kävi käsiksi järjestäjään. Mies vaati saada tietää järjestäjän nimen, toisti useaan otteeseen muistavansa tämän kasvot, kyseli hänen perheestään uhkaavaan sävyyn ja sanoi, että hän “joutuu vielä pettymään”. Vahtimestari kutsui paikalle poliisit, jotka kävivät paikalla, eivät tavanneet kyseistä miestä, totesivat tilanteen rauhoittuneen ja lähtivät.

“Politiikkaa käsittelevien tilaisuuksien järjestäjiin kohdistuva väkivalta ja uhkaukset on syytä ottaa vakavasti. Käsiksi käyneen ja uhkailleen miehen henkilöllisyys on tiedossamme ja asiasta on tehty rikosilmoitus poliisille”, sanoo tapahtuman puheenjohtajana toiminut Syksy Räsänen.

Lisätietoja:

Miika Malinen
miiks@hotmail.com

Syksy Räsänen
045 635 7214
syksy.rasanen@helsinki.fi

Rauhanfoorumin www-sivu: http://www.icahd.fi/?p=5121

Vastaa

Siirry sivun alkuun