TIEDOTE: PAINE GAZAN HYÖKKÄYSTÄ VASTAAN KASVAA SUOMESSA

Mielenosoitus Helsingissä

Aika ja paikka: 16.8.2014, alkaen klo 15.00. Kulkue lähtee Eduskuntatalolta.

Kuudetta kertaa järjestettävä mielenosoitus Näpit irti Gazasta kokoaa jälleen lauantaina ihmisiä vastustamaan Israelin hyökkäystä Gazaan ja Gazan saartoa, palestiinalaisalueiden miehitystä ja Israelin apartheidia. Viikoittaisissa mielenosoituksissa vaaditaan Suomen ja Israelin välisten asekauppojen lopettamista ja laittomien siirtokuntien kanssa käytävän kaupan lakkauttamista. Turussa osoitetaan mieltä samaan aikaan ja Tampereella päivää aiemmin.

Tapahtuma alkaa klo 15 puheilla Eduskuntatalon portailla, missä muusikko Pelle Miljoona esiintyy ja pidetään puheita. Varmistuneita puhujia ovat Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, Vasemmistoliiton puoluevaltuuston 1. vpj. ja kaupungin valtuutettu Pia Lohikoski, Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen, kansalaisaktivisti Mariam Abdulkarim sekä ICAHD Finland –järjestön Pauliina Liukkonen.

Puheiden jälkeen mielenosoittajat kulkevat keskustan halki Simonkadulle, lähelle Israelin suurlähetystöä. Siellä lauletaan lopuksi yhdessä tango Satumaa.

Israelin moniviikkoinen hyökkäys Gazaan on tappanut yli 1900 palestiinalaista, joista 86 % on siviilejä. Kuolleiden joukossa on 440 lasta. Lisäksi Israel on haavoittanut yli kymmentä tuhatta ja ajanut puoli miljoonaa ihmistä kodeistaan. Gazan tilanne on epätoivoinen, ja ruuasta, vedestä ja sähköstä on pulaa. 1.8 miljoonaa ihmistä elää Gazassa saarron alaisena, ja YK:n arvion mukaan alueesta tulee elinkelvoton vuoteen 2020 mennessä.

Mielenosoituksen järjestävät Suomen palestiinalaisten siirtokuntayhdistys, ICAHD Finland ja Suomen Rauhanpuolustajat.

Lisätietoja:

ICAHD Finland
Pauliina Liukkonen
Puh. 045 311 9786
pauliina.liukkonen@gmail.com

Tiedotetta päivitetty 15.8.2014: lisätty puhujalistaan Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen ja Vasemmistoliiton puoluevaltuuston 1. vpj., kaupungin valtuutettu Pia Lohikoski.

Vastaa

Siirry sivun alkuun