Svenska

Om oss

 

ICAHD Finland är en människorättsorganisation vars målsättning är att avsluta Israels ockupation och apartheid på ett sätt som är i enlighet med internationell rätt samt garanterar förverkligande av allas rättigheter i området Israel/Palestina. ICAHD Finland är partipolitiskt obunden.

ICAHD äär förkortning av Israeli Committee Against House Demolitions, israelisk kommitté emot husdemoleringar. ICAHD Finland grundades år 2009 och fungerar som den finländska grenen av ICAHD. ICAHD Finland är en självständig organisation och deltar tillsammans med ICAHDs övriga grenar i ICAHDs gemensamma beslutsfattande.

Vi informerar om Israel/Palestina konfliktens dagsläge och historia, publicerar vår egna forskning, skriver artiklar, producerar videoklipp och är i kontakt med median och politiker. Vi hämtar också israeliska, palestinska och internationella bemärkta personer till Finland. Vi deltar årligen i återuppbyggandet av hem som ockupationsstyrkorna demolerat på den ockuperade Västbanken, och träffar lokala aktörer.

ICAHD Finland är medlem i European Coordination Committee for Palestine (ECCP).

Israels ICAHD grundades år 1997. ICAHD var år 2004 den första israeliska organisationen som stödde palestiniernas upprop till bojkott. År 2012 var ICAHD den första israeliska organisationen som tog ställning för enstatslösningen.

ICAHDs grundare Jeff Halper nominerades år 2006 för Nobels fredspris tillsammans med Ghassan Andoni, grundaren för International Solidarity Movement. ICAHD har utländska grenar i Storbritannien, Tyskland, Finland och USA.

Kontaktuppgifter

 

Ordförande Syksy Räsänen
icahd@icahd.fi

Material på svenska:

 

Siirry sivun alkuun