Pinkkipesua Helsinki Pridessa

Helsinki Priden loppujuhlan pääesiintyjänä 30.6. oli Dana International.

ICAHD Finland, Students for Justice in Palestine – Helsinki ja Vasemmistonuoret nostivat hänen esityksensä aikana lavan vierellä bannerin, jossa luki:

REMEMBER MAVI MARMARA
STOP PINKWASHING

Henkilön Icahd Finland kuva.

Mavi Marmara on laiva, joka yritti vuonna 2010 murtaa Gazan saartoa. Israelin armeija hyökkäsi laivaan kansainvälisillä vesillä ja tappoi yhdeksän matkustajaa. Dana Internationalin edustaja reagoi tähän kertomalla, että Dana Internationalin mielestä “Israelin armeija on kaiken poliittisen väittelyn tuolla puolen. Sotilaat ja armeija tekevät työtä kaikkien meidän puolesta ja ovat kaiken arvostelun tuolla puolen.” Osoittaakseen tukensa Dana International pukeutui julkisesti Israelin armeijan paitaan.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten Dana International on tukenut Israelin hallituksen politiikkaa, joka polkee ihmisoikeuksia. Lisätietoja: https://twitter.com/SyksyRasanen/status/1011634546968842241

Se, mitä Dana International on tehnyt transsukupuolisten hyväksymisen ja oikeuksien eteen ei pese pois sitä, että hän on kannattanut joukkomurhaa ja esiintyy Israelin apartheid-hallituksen lähettiläänä.

Pinkkipesusta lisää, ks. palestiinalaisen queer-feministi Ghadir Shafien kirjoitus
https://akl-web.fi/antimi…/…/Pinkwashing_Israelin_ulkopoliit
tisen_strategian_piilotettu_agenda

Ei tulisi kyseeseen, että Palestiina-solidaarisuustapahtumaan kutsuttaisiin sateenkaariväen ja heidän oikeuksiensa puolustajien tappamista ja järjestelmällistä sortoa avoimesti tukeva esiintyjä. Miten sateenkaaritapahtumaan voi olla hyväksyttävää kutsua esiintyjä, joka tekee näin suhteessa palestiinalaisiin ja heidän oikeuksiensa puolustajiin?

Ihmisoikeudet ovat jakamattomia. Yhden ihmisryhmän oikeuksien puolustaminen ei oikeuta toisten oikeuksien polkemista.

Kiitämme HeSetan hallituksen jäseniä rakentavista keskusteluista asian tiimoilta, ja toivomme kaikkia kunnioittavaa yhteistyötä jatkossa.

ICAHD Finland
Students for Justice in Palestine – Helsinki
Vasemmistonuoret

Siirry sivun alkuun