Kesän jälleenrakennusleirin haku on alkanut

ICAHD:in jälleenrakennusleireillä kansainväliset vapaaehtoiset, palestiinalaiset ja israelinjuutalaiset jälleenrakentavat yhdessä Israelin asevoimien tuhoamia taloja miehitetyilla palestiinalaisalueilla. Kyse ei ole humanitaarisesta työstä, vaan poliittisesta, väkivallattomasta vastarinnasta. Leireillä myös rakennetaan yhteyksiä: tapaamme muista maista tulevia aktivisteja, palestiinalaisia ja israelinjuutalaisia, ihmisoikeustoimijoita, kansalaisyhteiskunnan edustajia ja perheitä, joiden kodit on tuhottu. Ohjelmaan kuuluu vierailuja ympäri miehitettyjä alueita ja Israelia.

Tänä kesänä jälleenrakennamme ICAHD:in rauhankeskuksen Beit Arabiyan. Beit Arabiya sijaitsee Anatassa, Jerusalemin lähellä miehitetyillä palestiinalaisalueilla. Salim ja Arabiya Shawamreh, joiden koti Beit Arabia on, omistivat talon ICAHD:in toiminnalle sen jälkeen kun se oli tuhottu ja jälleenrakennettu kolme kertaa.

Israelin miehitysjoukot tuhosivat talon viidennen kerran 24. tammikuuta 2012. Me rakennamme sen viidennen kerran  1.-16.7.2012. Opiskelijoille leiri maksaa 950 euroa ja ei-opiskelijoille 1330 euroa. Hinta ei sisällä matkakuluja. ICAHD Finland järjestää varainkeruutilaisuuksia, joilla pyritään kattamaan mahdollisimman suuri osa osallistujien leirimaksuista. Leiriläisiltä edellytetään sujuvaa englannin taitoa. Arabian osaamisesta on suuri etu, mutta se ei ole mitenkään välttämätöntä.

Leiristä kiinnostuneita pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen icahd@icahd.fi. Hakemuksesta pitää selvitä, miksi haluaa leirille ja onko aiempaa kokemusta Israel/Palestiina -aiheisesta poliittisesta tai humanitaarisesta työstä.

Hakemukset tulee jättää 31.3. mennessä. Otamme sen jälkeen yhteyttä kaikkiin hakijoihin. Valituilta hakijoilta pyydetään 50 euron panttimaksu.

Lisätietoa leiristä löytyy ICAHD:in kotisivuilta.
Vastaamme mieluusti lisäkysymyksiin osoitteessa icahd@icahd.fi.

Vastaa

Siirry sivun alkuun