Jeff Halper Helsingin yliopistolla lauantaina 26.1.2013

Jeff Halper, israelilainen kulttuuriantropologi ja entinen Nobelin rauhanpalkinnon ehdokas, saapuu Suomeen. Halper pitää esitelmän Israel/Palestiina -konfliktin taustoista, nykytilanteesta ja siitä, miten konflikti voidaan ratkaista siten, että molempien osapuolten oikeudet toteutuvat.

Halper puhuu aiheesta The Israel-Palestine Conflict: Beyond Two States But Not Yet At One Helsingin yliopistolla Porthanian PIII-salissa lauantaina 26.1. klo 10-13. Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitos / maailmanpolitiikka ja ICAHD Finland.

Halper on kulttuuriantropologian tohtori ja opettanut Haifan yliopistossa sekä Ben Gurionin yliopistossa Be’er Shevassa. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa kuuluu Jerusalemin historiaa käsittelevä Between Redemption and Revival: The Jewish Yishuv in Jerusalem in the Nineteenth Century, Westview, 1991. Lisäksi hän on julkaissut kirjoja ja artikkeleita Israelin ja Palestiinan konfliktista sekä Israelin nykykulttuurista.

Halper tunnetaan myös Israeli Committee Against House Demolitions -järjestön (ICAHD) perustajana. ICAHD, jonka keulahahmona Halper on toiminut lähes kaksi vuosikymmentä, on israelilainen ihmisoikeusjärjestö, joka ajaa kansainvälisen oikeuden mukaista ratkaisua Israel/Palestiina -konfliktiin ja vastustaa Israelin viranomaisten harjoittamaa palestiinalaisten talojen tuhoamispolitiikkaa. Israelin viranomaiset ovat tuhonneet yli 26 000 palestiinalaisten omistamaa taloa miehitetyillä alueilla vuodesta 1967.

ICAHD jälleenrakentaa palestiinalaisten taloja ja tekee yhteistyötä palestiinalaisperheiden ja -yhteisöjen kanssa ja tiedottaa aktiivisesti talojen tuhoamispolitiikasta sekä Israelissa että kansainvälisesti. Lisäksi järjestö tekee tutkimusta ja taustoitusta Israel/Palestiina -konfliktista. ICAHD on julkaissut useita kattavia selvityksiä konfliktin taustoista ja nykytilanteesta. ICAHD:illa on YK:n Talous- ja sosiaaliasioiden neuvoston ECOSOC:in erityinen konsultatiivinen asema.

Lisätietoja: Bruno Jäntti, puh. 050 4317 485, s-postiicahd@icahd.fi

ICAHD Finland on Suomessa vuonna 2009 perustettu ICAHD:in Suomen jaosto, joka tiedottaa Israel/Palestiina -konfliktin nykytilanteesta, historiasta ja Suomen kytköksistä alueelle. Järjestö julkaisee aineistoa Israel/Palestiina -konfliktista, kääntää vieraskielistä aineistoa suomeksi ja kampanjoi kansainvälisen oikeuden mukaisen ja sitä vahvistavan politiikan puolesta. Lisäksi ICAHD Finland ylläpitää jokapäiväisiä ja aktiivisia suhteita Israeliin ja miehitetyille palestiinalaisalueille, tuo palestiinalaisia ja israelilaisia merkkihenkilöitä Suomeen ja järjestää matkoja ICAHD:in järjestämille kotien jälleenrakennusleireille Länsirannalle.

***

Jeff Halper, Israeli cultural anthropologist and former Nobel peace prize candidate, comes to Finland. Halper will talk about the conflict’s background, current situation, and about how the conflict can be solved in a way in which the rights of both parties would be fulfilled.

Halper’s lecture is entitled “The Israel-Palestine Conflict: Beyond Two States But Not Yet At One”. The event takes place at Helsinki University in Porthania (Plll) on Saturday, January 26 at 10-13 am. It is organized by the Department of Political and Economic Studies and ICAHD Finland.

Vastaa

Siirry sivun alkuun