Järjestöt: Saarron höllennys ei juuri auta Gazassa (HS 30.11)

Kommentti :: Kollektiivinen rankaisu jatkuu.

STT–AFP

Jerusalem. Israelin viimekesäinen päätös lieventää Gazan saartoa on helpottanut alueen asukkaiden elämää vain vähän, kertovat avustusjärjestöt.

Yhteensä 22 järjestön kokoaman raportin mukaan gazalaiset ovat viime kuukausina saaneet vain murto-osan heille tarkoitetusta humanitaarisesta avusta ja rakennustarvikkeista.

“Israel on tähän mennessä sallinut materiaalien viennin 25:een YK:n rakennusprojektiin, mikä vastaa vain seitsemää prosenttia YK:n jälleenrakennussuunnitelmasta Gazassa”, raportissa kerrotaan.

Israelin viimevuotinen hyökkäys Gazaan tuhosi suuren osan alueen rakennuksista. Heinäkuussa Israel taipui kansainvälisen painostukseen ja lupasi, että kansainväliset järjestöt saavat viedä alueelle muun muassa rakennustarvikkeita Israelin hyväksymiin projekteihin.

Israelin armeijan mukaan lokakuussa Gazaan päästettiin 223 rekkalastillista rakennustarvikkeita YK:n, USAIDin sekä Maailmanpankin ja Saksan kehityspankin projekteihin. Hiljattain hyväksyttiin myös Gazassa kasvatettujen kukkien ja mansikoiden vienti alueelta, armeijasta kerrotaan.

Israel on saartanut Gazaa kesästä 2006 lähtien.

Vastaa

Siirry sivun alkuun