ICAHD-järjestön rauhankeskus Beit Arabiya tuhottu viidennen kerran

.
Lehdistötiedote 24.1.2012
.
Israelin viranomaiset ovat juuri tuhonneet ICAHD-järjestön (Israeli Committee Against House Demolitions) rauhankeskuksen Beit Arabiyan Länsirannan kaupungissa Anatassa. Armeija tuhosi myös heinäkuussa 2011 jälleenrakennetun Abu Omarin perheen kodin, jota oli jälleenrakentamassa viisi ICAHD Finlandin jäsentä Suomesta.

Rauhankeskus Beit Arabiya tuhottiin puskutraktorilla, jonka tukena oli satoja raskaasti aseistettuja sotilaita. Tuhoaminen tapahtui maanantain ja tiistain välisenä yönä 24.1.2012. Paikalla olleet rauhanaktivistit joutuivat sotilaiden hyökkäysten kohteiksi. Sotilaat pahoinpitelivät esimerkiksi ICAHD:in ohjaajaa Jeff Halperia ja ICAHD:in apulaisohjaajaa Itay Epshtainia, jonka kylkiluu murtui runtelun tuloksena.

Beit Arabiyassa asuva Shawamrehin perhe, joka isännöi kesäisin järjestettäviä jälleenrakennusleirejä, joutui seuraamaan viidennen kerran sivusta kun heidän kotinsa ja kaikki tontin muut rakennukset ja rakenteet tuhottiin. Samaten Abu Omarin perhe, jonka kotia oli jälleenrakentamassa myös suomalaisia osallistujia viime kesänä, joutui hetki sitten todistamaan sivusta kotinsa tuhoamista.

ICAHD:in perustaja ja ohjaaja, entinen Nobelin rauhanpalkinnon ehdokas Jeff Halper vieraili Suomessa maaliskuussa 2011. Hän muun muassa puhui Israel/Palestiina -konfliktista Helsingin yliopistolla täydelle salille, tapasi ulkoministeriön edustajia ja poliitikkoja – kuten Pekka Haavistoa, jonka kanssa Halperilla oli hedelmälliset keskustelut – ja esiintyi lukuisissa suomalaisissa tiedotusvälineissä.

Israel on tuhonnut vuoden 1967 jälkeen yli 26 000 palestiinalaisten kotia Miehitetyillä palestiinalaisalueilla. Kansainvälinen laki tai kansainvälinen yhteisö eivät tunnusta Israelille legitimiteettiä näihin alueisiin, jotka ovat Israelin rajojen ulkopuolella. Viimeksi joulukuussa 2011 YK tuomitsi jyrkästi Israelin harjoittaman kotien tuhoamispolitiikan ja vaati Israelia lopettamaan kyseisen käytännön välittömästi. Kotien tuhoaminen rikkoo räikeästi kansainvälistä lakia.
.
Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Bruno Jäntti
ICAHD Finland, pj
0504317485
icahd@icahd.fi / brunojantti@yahoo.com
Israelin ICAHD:in lehdistötiedote englanniksi: http://www.icahd.org/?p=8107

Vastaa

Siirry sivun alkuun