Hamas on reaktiota Israelin miehitysvaltaan

ICAHD Finlandin Miika Malisen ja Syksy Räsäsen vastaus Rauhanfoorumin tiimoilta esitetyihin väitteisiin on julkaistu Kirkko ja kaupunki -lehden mielipidesivulla ja Valomerkissä.

Lehteen lähetetyn kirjoituksen viimeinen virke oli alun perin seuraava: “Kun vaihtoehtoina on apartheid ja demokratia, valitsemme demokratian.” Lehti ilmoitti, että tällaista ei voi julkaista mielipidepalstalla, joten Malinen ja Räsänen poistivat virkkeen.

Lehden toimitus on (kirjoittajilta kysymättä) muokannut vastauksen ensimmäistä virkettä siten, että se ei pidä paikkaansa. Lehteen lähetetyn mielipidekirjoituksen ensimmäinen virke oli seuraava: “Kari O. Niemi ja Varpu Haavisto (Kirkko ja kaupunki 18.2.) kyseenalaistivat mainintamme siitä, että arabimaat eivät ole koskaan aloittaneet sotaa, jossa ne olisivat hyökänneet Israeliin (paitsi vuonna 2006).”

Lehteen tämä on painettu muodossa “Kari O. Niemi ja Varpu Haavisto (Kirkko ja kaupunki 18.2.) kyseenalaistivat mainintamme siitä, että arabimaat eivät ole koskaan aloittaneet sotaa Israelia vastan [sic] (paitsi vuonna 2006).” Erolla on merkitystä, koska Egypti ja Syyria hyökkäsivät 1973 niiden alueella olevia Israelin miehitysjoukkoja vastaan (mutta eivät Israeliin).

Lehteen lähetetty kirjoitus oli lehden ilmoittaman merkkimäärän rajoissa. Lehdeltä pyydettiin oikaisua. Kirkko ja kaupunki -lehden toimitus vastasi, että he eivät pidä ilmaisujen eroa merkittävänä, eivätkä julkaise oikaisuja editoimiinsa mielipidekirjoituksiin.

Siirry sivun alkuun