Haku kesän 2013 jälleenrakennusleirille on alkanut

Vuoden 2013 leirille osallistuvia odottaa kaksi rakennushanketta:

1) kunnostamme ICAHD:in rauhankeskuksen Beit Arabiyan ja

2) jälleenrakennamme palestiinalaisperheen kodin. Perheen nimi ja kodin sijainti ilmoitetaan myöhemmin.

Beit Arabiya sijaitsee Anatassa, Jerusalemin lähellä miehitetyillä palestiinalaisalueilla. Salim ja Arabiya Shawamreh, joiden koti Beit Arabia on, omistivat talon ICAHD:in toiminnalle sen jälkeen kun se oli tuhottu ja jälleenrakennettu kolme kertaa.

Israelin miehitysjoukot tuhosivat talon kuudennen kerran 1. marraskuuta 2012. Kymmenien sotilaiden suojaamat viranomaiset tuhosivat puskutraktorilla koko Beit Arabiyan tontin: suurperheen omakotitalon, kotieläinsuojat, keskustelutilaisuuksille, luennoille, elokuvailloille, yöpymiselle ja yhdessäololle rakennetut tilat, miehille ja naisille rakennetut erilliset suihku- ja käymälätilat sekä laatoitukset ja kivimuurit. Beit Arabiya oli poikkeuksellisesti ainoa kyseisessä operaatiossa tuhottu kohde, mikä antaa ymmärtää, että päättäjät kohdensivat hyökkäyksen yksinomaan ICAHD:ia ja sen toimintaa vastaan.

Tänä kesänä 11.-26.8.2013 ICAHD kunnostaa Beit Arabiyan toimivaksi rauhankeskukseksi. Kunnostamisen jälkeen Beit Arabiyassa järjestetään kokouksia, konferensseja ja keskustelutilaisuuksia. Shawamrehin perhe ei tule enää uuteen taloon asumaan, emmekä jälleenrakenna Beit Arabiyan taloa uudelleen. Rauniot jätetään esiin muistutukseksi Israelin harjoittamasta talojen tuhoamispolitiikasta. Beit Arabiya siistitään tuhoamisen jäljiltä ja tontille rakennetaan mm. kiinteät teltat, kukkaistutukset ja saniteettitilat.

Beit Arabiyassa vierailee säännöllisesti YK:n ja EU:n edustajia, poliitikkoja, ryhmiä, aktivisteja ja muita vaikuttajia ympäri maailmaa.

Opiskelijoille leiri maksaa 950 euroa ja ei-opiskelijoille 1330 euroa. Hinta ei sisällä matkakuluja. ICAHD Finland järjestää varainkeruutilaisuuksia, joilla pyritään kattamaan mahdollisimman suuri osa osallistujien leirimaksuista. Leiriläisiltä edellytetään sujuvaa englannin taitoa. Arabian osaamisesta on suuri etu, mutta se ei ole mitenkään välttämätöntä.

Leiristä kiinnostuneita pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen icahd@icahd.fi. Hakemuksesta pitää selvitä, miksi haluaa leirille ja onko aiempaa kokemusta Israel/Palestiina -aiheisesta poliittisesta tai humanitaarisesta työstä.

Hakemukset tulee jättää 31.3. mennessä. Otamme sen jälkeen yhteyttä kaikkiin hakijoihin. Valituilta hakijoilta pyydetään 50 euron panttimaksu.

Lisätietoa leiristä löytyy ICAHD:in kotisivuilta.

Vastaamme mieluusti lisäkysymyksiin osoitteessa icahd@icahd.fi.

Katso ICAHD UK:n viime kesän jälleenrakennusleiristä koostama video täältä.

Lue Helsingin Sanomissa 3.11.2012 ilmestynyt artikkeli Beit Arabiyan tuhoamisesta täältä.

Vastaa

Siirry sivun alkuun