Haaretz-lehti: Israelin hallitus kerää tukea iskulle Iraniin (HS, November 2, 2011)

Jerusalem. Israelin poliittinen johto kerää tukea hyökkäykselle Iraniin, kirjoitti israelilainen Haaretz-lehti keskiviikkona. Lehden mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu ja puolustusministeri Ehud Barak yrittävät saada hallituksen enemmistön puolelleen asiassa.

Haarezin mukaan ensi viikolla julkaistavalla Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n raportilla Iranin ydinohjelmasta on keskeinen merkitys, kun mahdollisista sotilastoimista päätetään. Toistaiseksi hallituksen enemmistö on vastustanut iskua.

Vastustajista valtaosa haluaisi, että Iraniin iskisi Israelin sijasta Yhdysvallat.

Lehden haastattelemat länsimaiset asiantuntijat muistuttivat myös, että talviaikaan Iraniin on lähes mahdotonta hyökätä ilmasta, koska maa on yleensä paksun pilviverhon peitossa.

Israel on toistuvasti varoittanut, että sotilastoimet Irania vastaan ovat mahdollisia, jos se ei luovu ydinohjelmastaan.

Keskiviikkona Israel teki ohjuskokeen maan keskiosassa sijaitsevassa tukikohdassa. Israelin puolustusministeriön mukaan armeija testasi keskisessä Israelissa sijaitsevan tukikohdan ohjusjärjestelmää. Israelin radion mukaan kyseessä on järjestelmä, jolla on mahdollista laukaista ydinkärjillä varustettuja ballistisia ohjuksia.

Ohjuskoe on lietsonut spekulaatioita, joiden mukaan Israelin poliittinen johto kerää tukea hyökkäykselle Iraniin.

Vastaa

Siirry sivun alkuun