maalaus

ICAHD Finland mediassa

 

Ahed Tamimin tarina – 16-vuotiaasta palestiinalaistytöstä tuli miehityksen vastaisen taistelun symboli

Palestiinalainen Ahed Tamimi sai vankeustuomion ja nousi maailman tietoisuuteen läimäytettyään israelilaista sotilasta. Palestiinalainen nuori nainen uhmaa paitsi miehittäjän voimaa, myös tämän luomaa mielikuvaa vihollisesta, kirjoittaa perheen tarinaa seurannut Miika Malinen.

ICAHD: Study Tours – Alternative Tours of Palestine/Israel

Sadankomitea: “Suomi tukee Israelin armeijaa varustavaa aseteollisuutta”

Puolustusvoimat julkisti tänään merivoimien ohjushankinnan Israelista. Laivastolle ostetaan runsaalla 160 miljoonalla eurolla Israel Aerospace Industriesin valmistamia Gabriel-ohjuksia, joiden kantama on 35-400 kilometriä. Kauppaan sisältyy myös runsaan 190 miljoonan euron optio, jonka lunastamisesta päätetään myöhemmin.

ECCP: Israeli Military Industries and the Oppression of the Great March of Return in Gaza

Jeff Halper on demolition of Khan Al-Ahmar: “Another chapter in the ethnic cleansing of Palestine”

Julkaistu 5.7.2018 Middle East Monitorin nettisivuilla, kirjoittaja Jeff Halper (ICAHDin johtaja)

Libero: “Valtiota ja viranomaisia pestään Pridellakin”

Tältä näyttää pinkkipesu, sanoo Ghadir Shafie, ja näyttää piirroskuvan kotien tuhoamisesta, väkivallasta ja muureista. Keskellä kuvaa liehuu sateenkaarilippu yhdessä Israelin ja sen läheisen liittolaisen Yhdysvaltojen liput. Tarkoituksena on kohdistaa katse lippuihin ja unohtaa ympärillä tapahtuva sorto.

Pintaa syvemmällä Jordanin laaksossa

Aurinko porottaa, maisemat ovat kauniit mutta raa’at: kuivuutta ja kuumuutta kaikkialla. Etelässä on Kuollutmeri, matalin paikka maanpinnalla. Kuka tässä paahtavassa erämaassa haluaa asua? Kuka täällä pystyy asumaan?

Seura: “Suomen palestiinalaiset kertovat, mitä sota heille merkitsee”

Toinen on luterilainen pappi, toinen on syntynyt Suomessa. Nyt Ramez Ansara ja Noor Assad puhuvat siitä, mitä he ajattelevat Israelista, Palestiinasta ja Trumpista

Tapahtuma: Muistokulkue palestiinalaisuhreille perjantaina 1.6.

Järjestämme perjantaina 1.6.2018 kello 17:30 muistokulkueen Israelin sotilaiden murhaamien palestiinalaismielenosoittajien muistoksi.

ECCP: “After Israel’s massacre in Gaza the EU must impose military embargo on Israel!”

Over 60 Palestinians were killed, including seven children and around 2000 demonstrators were injured on Monday, May 14th, as Israeli snipers fired live ammunition at protesters commemorating the 70th anniversary this week of the Nakba and protesting against the opening of the US embassy in East Jerusalem.

Other/Cinema: Films on Palestine and Israel

OTHER/CINEMA film screenings will continue on Thurday the 24th of May at 6 PM.

Jeff Halper: “The ‘One Democratic State Campaign’ program for a multicultural democratic state in Palestine/Israel”