maalaus

ICAHD Finland mediassa

 

Miika Malinen: Unesco tunnustaa pyhät paikat

Pauli Ojala väitti (Kirkko ja kaupunki 1.12.) Unescon linjanneen, ettei Jerusalemin pyhillä paikoilla ole historiallista yhteyttä juutalaisten historiaan. Unescon lokakuun päätöslauselmassa mainitaan selvästi pyhien paikkojen tärkeys kolmelle monoteistiselle uskonnolle eikä missään kohdassa kielletä alueen merkitystä juutalaisten historialle.

Tuuli kääntyy

ICAHD Finlandin puheenjohtaja Syksy Räsäsen uusin kolumni Voimassa käsittelee BDS-liikettä ja hyökkäyksiä sitä vastaan.

Keskitien kultti

”REUTERSIN IRAKIN toimiston entisen johtajan Andrew MacGregor Marshallin mukaan mediassa vallitsee ”keski­tien kultti”, kuvitelma siitä, että toimittajat ovat neutraaleja. Hänen mukaansa sen kautta ”valtavirtamediasta tulee harhaanjohtamisen väline tiedotusvälineen sijaan”. Suomalainen Israel–Palestiina-uutisointi tarjoaa tästä paljon esimerkkejä.” Syksy Räsäsen kolumni kokonaisuudessaan Voiman sivuilla.

”Miksi ei”

Syksy Räsänen kirjoittaa Rauha-lehden sivulla kahdeksan asekaupasta ihmisoikeuksia sortavien regiimien kanssa. Lue lehden näköispainos.

Nämä ovat apartheid-lakeja

Kirkko ja kaupunki -lehden mielipidepalstalla oli kyselty yksityiskohtia Israelin apartheid-laeista. ICAHD Finlandin Miika Malinen ja Syksy Räsänen vastaavat.

Syksy Räsäsen artikkeli Tiedepolitiikka-lehdessä

Tiedepolitiikka-lehdessä 4/2015 on ICAHD Finlandin pj Syksy Räsäsen artikkeli ”Tiedettä apartheidin aikaan”, jossa käsitellään akateemista boikottia.

Kansalaisyhteiskunnan vastaisku

Kannunvalajien artikkelissa haastateltavana ICAHD Finlandin pj Syksy Räsänen.

Hamas on reaktiota Israelin miehitysvaltaan

ICAHD Finlandin Miika Malisen ja Syksy Räsäsen vastaus Rauhanfoorumin tiimoilta esitetyihin väitteisiin on julkaistu Kirkko ja kaupunki -lehden mielipidesivulla ja Valomerkissä. Lehteen lähetetyn kirjoituksen viimeinen virke oli alun perin seuraava: ”Kun vaihtoehtoina on apartheid ja demokratia, valitsemme demokratian.” Lehti ilmoitti, että tällaista ei voi julkaista mielipidepalstalla, joten Malinen ja Räsänen poistivat virkkeen. Lehden toimitus on (kirjoittajilta kysymättä) muokannut vastauksen ensimmäistä… Lue lisää

Taustaa ei voi paeta

  Samah Sabawin haastattelu Teatteri & Tanssi + Sirkus -lehden numerossa (1/2016).

Hankala paskiainen

”En halua esittää olevani objektiivinen, koska se on hevonpaskaa. Tahdon olla mahdollisimman hankala paskiainen ihmisille, jotka tekevät pahaa.” Max Blumenthalin haastattelu Voimassa.

Jo lainsäädäntö osoittaa Israelin apartheid-luonteen

ICAHD Finlandin Syksy Räsänen ja Miika Malinen jatkavat Rauhanfoorumiin liittyvää keskustelua.

The Double Standard of the EU’s Non-Recognition Policy

ICAHD Finlandin Johannes Hautaviidan kirjoitus TeleSURilla.