Israelin etnisten puhdistusten politiikka Negevin alueella

Palestiinalainen ruohonjuuritason johtaja Attia Al-Asam ja israelilainen tutkija ja aktivisti Yeela Raanan puhuvat Israelin palestiinalaisten syrjinnästä ja heidän kamppailustaan oikeuksiensa puolesta.

Attia Al-Asam on Israelin Negevin alueen palestiinalaiskylien neuvoston RCUV puheenjohtaja. Hän on vuosikymmeniä kamppaillut sitä vastaan, että Israelin valtio järjestelmällisesti sortaa palestiinalaisia kansalaisiaan. RCUV on ruohonjuuritason järjestö, joka edustaa kymmeniätuhansia palestiinalaisia.

Yeela Raanan on israelilainen antropologian tutkija ja aktivisti. Israelin palestiinalaisten kansalaisten tilanteen lisäksi hän on tutkinut ja opettanut mm. kolonialismista, köyhyydestä ja sukupuolikysymyksistä. Raanan on ollut pitkään aktiivinen useissa israelilaisissa miehitystä ja apartheid-järjestelmää vastustavissa järjestöissä, mm. ICAHDissa.