Lue lisää Helsingin tapahtumasta

(English text after the Finnish one!)

Sodan bisnes: Israelin aseteollisuus ja Suomen asekaupat ja ulkopolitiikka Lähi-idässä

Elokuva ja asiantuntijoiden keskustelutilaisuus Helsingissä osana Israelin apartheid -viikkoa

Israelin/Palestiinan ja Turkin tapahtumat ovat otsikoissa ja Persianlahden maiden osallisuudesta Jemenin ja Syyrian sodissa puhutaan yhä enemmän. Aseilla ja asekaupalla on Lähi-idän politiikassa keskeinen rooli.

Aseita ei vain käytetä sotaan ja sortoon, vaan sodasta ja sorrosta saaduilla kokemuksilla myös myydään aseita. Suomi käy asekauppoja Israelin, Saudi-Arabian, Arabiemiraattien ja Turkin kanssa. Miten sodasta tehdään bisnestä ja miten asekaupat ihmisoikeusrikkojien kanssa sopivat Suomen ulkopolitiikkaan?

Tätä käsitellään tilaisuudessa ”The Business of Pacification” maanantaina 6.3. kello 17.30 elokuvateatteri Andorrassa/baari Dubrovnikissa, osoitteessa Eerikinkatu 11.

Kello 17.30 Andorrassa näytetään israelilainen dokumentti The Lab. Elokuva käsittelee sitä, miten Israel on tehnyt sotilasmiehityksellä bisnestä ja kehittää hyökkäyksillä palestiinalaisia kohtaan aseita, joita Suomikin ostaa.

Kello 18.45 alkaa baari Dubrovnikin puolella asiantuntijoiden keskustelu Suomen asekaupoista ja ulkopolitiikasta Israelin, Turkin, Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien kanssa. Mukana ovat Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola, asekauppaan erikoistunut ajatushautomo SaferGloben Johannes Lehtinen sekä Suomen Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius. Tilaisuuden juontaa ICAHD Finlandin puheenjohtaja Syksy Räsänen.

Tilaisuus, elokuva mukaan lukien, on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Elokuvassa on englanninkieliset tekstit, mutta ei suomenkielisiä.

Tilaisuuden järjestävät ICAHD Finland, Suomen Rauhanpuolustaja ja Sadankomitea. Tilaisuus on osa maailmanlaajuista tapahtumaa Israeli Apartheid Week, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta Israelin apartheid-järjestelmästä. Israeli Apartheid Week alkoi Torontossa vuonna 2005 ja nykyään tilaisuuksia on vuosittain yli sadassa kaupungissa ympäri maailmaa.

Elokuvan The Lab sivu ja traileri: http://www.gumfilms.com/projects/lab

Israeli Apartheid Weekin www-sivu: http://apartheidweek.org/

* * *

The Business of Pacification

Movie and expert discussion in Helsinki as part of Israeli Apartheid Week

Events on Israel/Palestine and Turkey are in the headlines and the involvement of Gulf countries in the wars of Yemen and Syria is getting more attention. A central role in Middle East politics is played by arms and the arms trade.

Arms are not just used as tools of war and oppression, but experiences gained in war and oppression are also being used to sell weapons. Finland conducts arms trade wirth Israel, Saudi Arabia, Turkey and United Arab Emirates. How does war turn into a business and how does arms trade with human rights violators fit in with Finnish foreign policy?

This will be covered in the event ”The Business of Pacification” on Monday 6.3. at 17.30 in the movie theater Andorra and bar Dubrovnik, in the address Eerikinkatu 11.

At 17.30 we will screen the Israeli documentary The Lab. It deals with how Israel has turned military occupation into a business and uses attacks against Palestinians to develop weapons, which among others Finland is buying.

At 18.45 we will have a have an expert discussion about Finnish arms trade and foreign policy with Israel, Saudi Arabia, Turkey and United Arab Emirates. The participants are professor of Middle East Studies Hannu Juusola, arms trade researcher Johannes Lehtinen from the think tank SaferGlobe and executive director of Peace Union of Finland Laura Lodenius. The event is chaired by the chair of ICAHD Finland, Syksy Räsänen.

The event, including the movie, is free and there’s no need to reserve tickets. The movie is subtitled in English.

The event is organised by ICAHD Finland, the Finnish Peace Committee and the Committee of One Hundred. The event is part of the global Israeli Apartheid Week, which aims to raise awareness of the Israeli apartheid regime. Israeli Apartheid Week was first held in Toronto in 2005, and now there are events in over a hundred cities globally every year.

Page and trailer of The Labi: http://www.gumfilms.com/projects/lab

Israeli Apartheid Week homepage: http://apartheidweek.org/